رژیم درمانی انواع بیماری قند خون بالا: قند خون بالا که هیپرگلیسمی نیز نامیده می شود (همچنین به آن قند خون بالا یا گلوکز خون بالا گفته می شود) زمانی است که گلوکز (قند) بیش از حد در جریان خون شما وجود داشته باشد، معمولاً به این دلیل که بدن شما آنطور که باید انسولین تولید یا استفاده نمی کند. انسولین هورمونی است که به تعادل سطح قند خون شما کمک می کند. عوامل متعددی می توانند در افزایش قند خون در افراد نقش داشته باشند. آنها شامل غذا و فعالیت بدنی، بیماری و داروهای غیر مرتبط با دیابت هستند. نادیده گرفتن دوزها یا عدم مصرف کافی انسولین می تواند منجر به هیپرگلیسمی شود. شما با رژیم درمانی و تصحیح نوع غذای مصرفی خود میتوانید بسیاری از این بیماری ها را پیشگیری نمایید.
درمان هیپرگلیسمی مهم است. اگر درمان نشود، هیپرگلیسمی می تواند شدید شود و باعث مشکلات سلامتی جدی شود که نیاز به مراقبت های اضطراری دارد . هیپرگلیسمی طولانی مدت، حتی اگر شدید نباشد، می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود که بر چشم ها، کلیه ها، اعصاب و قلب تاثیر می گذارد.
مراجعه یا مشاوره آنلاین با یک متخصص تغذیه می تواند شما برای داشتن سلامت جسمی و تناسب اندام کمک کند از این رو برای دریافت مشاوره غذایی آنلاین با خانم بیتا زاهدی کارشناس تغذیه و دریافت رژیم غذایی استاندارد به شما در درمان و بهبود سلامت راهنمایی کنند. ارتباط با زاهدی دایت :09120792957
انواع بیماری ناشی از جهش قند خون
بیماری قلبی
معمولا هنگامیکه از بیماری قلبی صحبت میشود، اغلب کلسترول اولین مقصر است. با پیشرفت علم به این نتیجه رسیده ایم که کلسترول اضافی لزوماً دلیل این بیماری نیست. در واقع نیمیاز قربانیان حمله قلبی سطح کلسترول نرمال دارند.
اکنون میدانیم که یک نوع خاصی از کلسترول (کلسترول LDL نوع B) همراه با التهاب است که باعث بیماری قلبی میشود. دانشمندان دلیل آن و اینکه چرا به قند خون، فروکتوز و انسولین مربوط میشود، را کشف کرده اند.
علم نشان داده است که حتی اگر سطح قند خون ناشتای ما نرمال باشد، هر بار جهش قند خون جدید، خطر مرگ بر اثر حمله قلبی را افزایش میدهد. بنابراین برای سلامت سیستم قلبی عروقی، باید منحنی های قند خون، فروکتوز و انسولین را صاف کنیم.
قند خون، فروکتوز و التهاب که این مولکولها در سطوح بالای در بدن ما ایجاد میکنند بار دیگر در کانون بحث قرار دارد.
ناباروری و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
دانشمندان اخیراً دریافته اند که انسولین با سلامتی باروری رابطه دارند. معلوم شد که سطوح انسولین بخش عمدهای از اطلاعات است که مغز و اندامهای جنسی ما از آن برای تصمیمگیری در مورد اینکه آیا محیط بدن برای لقاح مطلوب است استفاده میکند. در صورت عدم تنظیم سطح انسولین، ارگانیسم تمایلی به تولید مثل ندارد زیرا استنباط میکند که ما سالم نیستیم. بنابراین، زنان و مردانی که سطح انسولین بالایی دارند، در معرض افزایش خطر ابتلا به مشکلات ناباروری هستند. هرچه رژیم غذایی ما باعث جهش قند خون شود، سطح انسولین ما بالاتر میرود و خطر ناباروری بیشتر میشود .
علت ناباروری زنان اغلب در سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است که از هر هشت زن یکی را تحت تاثیر قرار میدهد: بیماری ناشی از انسولین اضافی. تخمدانها که با کیستها فلج شدهاند، میتوانند تخمکها را بدون اینکه موفق به آزاد کردن آن شوند، جمع کنند. هر چه مقدار انسولین بالاتر باشد، علائم بیماری بیشتر خواهد بود، زیرا انسولین به تخمدان ها میگوید که تستوسترون (هورمون جنسی مردانه) بیشتری تولید کنند. بدتر از آن، زمانی که انسولین بیش از حد وجود داشته باشد، تبدیل طبیعی هورمون های مردانه به هورمون های زنانه مختل میشود و باعث میشود سطح تستوسترون بدن افزایش یابد. این تستوسترون بیش از حد به زنانی که از سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج میبرند، ویژگیهای مردانه میدهد: موهای زائد در مکانهایی که نمیخواهند (مخصوصاً روی چانه)، ریزش موی شدید، چرخههای قاعدگی نامنظم یا حتی آمنوره و آکنه.
بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در کاهش وزن مشکل دارند به این دلیل که انسولین بیش از حد از چربی سوزی جلوگیری میکند.
برخی از زنان بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند (هر کسی که سطح انسولین بالایی دارد به طور خودکار به آن مبتلا نمیشود و ممکن است دلایل دیگری برای این سندرم وجود داشته باشد)، اما در همه موارد، کنترل قند خون میتواند علائم را تسکین یا حتی ریشه کن کند.
مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 شناخته شده ترین بیماری در ارتباط با قند اضافی در خون است. این یک بیماری همه گیر جهانی واقعی است. نیم میلیارد نفر در جهان از آن رنج میبرند و این رقم هر سال افزایش مییابد 131. برای درک بهتر ارتباط بین جهش قند خون و دیابت نوع 2 و نحوه رفع آن، داستانی را برای شما تعریف میکنم.
وقتی سطح قند خون برای مدت طولانی بالا باشد، سلولهای ما شروع به مقاوم شدن میکنند. مقاومت به انسولین علت اصلی دیابت نوع 2 است: سلولهای کبد، ماهیچه و چربی برای جذب همان مقدار قند، به مقادیر بیشتر انسولین نیاز دارند. در نهایت سیستم از کار میافتد. قند دیگر به گلیکوژن تبدیل نمیشود، حتی اگر لوزالمعده انسولین بیشتری تولید کند. در نتیجه، سطح قند خون ما بالاتر میرود و بدتر شدن مقاومت به انسولین ما را از پیش دیابت (قند خون ناشتا بالای 100 میلی گرم در دسی لیتر) به دیابت نوع 2 (بالای 126 میلی گرم در دسی لیتر) میرساند. به آرامیاما مطمئناً در طول سال ها، هر بار جهش قند خون، مقاومت به انسولین ما را بدتر میکند و قند خون ناشتا را افزایش میدهد.
بنابراین منطقی است که از رژیم غذایی کاهش مصرف قند و در نتیجه کاهش ترشح انسولین برای جلوگیری از پیشرفت دیابت نوع 2 را بهره مند شویم
بیماری کبد چرب غیر الکلی
در گذشته، بیماری کبدی فقط افرادی که الکل زیاد مینوشیدند را تحت تأثیر قرار میداد. اما در قرن بیست و یکم وضعیت تغییر کرد. در آغاز سال 2010، رابرت لوستیگ، متخصص غدد، متوجه یک واقعیت شگفتانگیز در مطب پزشکی خود در سانفرانسیسکو شد: بخشی از بیماران او بدون مصرف زیاد الکل، علائم انحطاط کبد را نشان دادند – برخی از آنها کمتر از ده سال داشتند.
دنیای پزشکی به این بیماری جدید لقب «بیماری کبد چرب غیر الکلی» یا «استئاتوز هپاتیک غیر الکلی» داده است. این بیماری بسیار گسترده است: در جهان، از هر چهار بزرگسال، یک نفر به آن مبتلا است. در افراد دارای اضافه وزن، این رقم به 70 درصد میرسد. بیماری کبد چرب غیر الکلی متأسفانه میتواند در طول زمان بدتر شده به نارسایی کبد، حتی سرطان تبدیل شود.
برای رفع این مشکل، کبد باید از شر ذخایر چربی اضافی خود خلاص شود. چگونه؟ با کاهش مصرف فروکتوز و جلوگیری از ظهور جهش های جدید فروکتوز.
چین و چروک و آب مروارید
ما میتوانیم با صاف کردن منحنی های قند خون مان بر سرعت پیری خود تأثیر بگذاریم.
همانطور که در قسمت قبل توضیح دادم، جهش قند خون مسئول گلیکاسیون است – و گلیکاسیون باعث تسریع پیری ما میشود. به عنوان مثال، هنگامیکه یک مولکول کلاژن – که برای ترمیم زخم و همچنین برای سلامت پوست، ناخن و مو ضروری است – گلیکولیزه میشود، انعطاف پذیری آن کمتر میشود. تجزیه کلاژن منجر به شل شدن پوست و ایجاد چین و چروک میشود. هر چه گلیکاسیون بیشتر شود، پوست بیشتر شل شده و چروک ها عمیق تر میشوند. وحشتناک است، اما حقیقت دارد.
گلیکاسیون در سراسر بدن ما اتفاق میافتد، از جمله در چشم ها، که به مولکولها آسیب میرساند و سپس شروع به جمع شدن میکنند. با گذشت زمان، تجمع پروتئین های گلیکوزیله نور را مسدود کرده آب مروارید ایجاد می کند.
به احتمال زیاد شما یکی از 88 درصد بزرگسالانی هستید که از اختلال عملکرد قند خون رنج میبرند و ناآگاهانه عوارض جانبی کوتاه مدت یا بیماری های طولانی مدت ناشی از جهش هایی که در بالا توضیح داده شد را تجربه میکنند. چروک ها و جوش های گرسنگی و ولع های یکباره و گرسنگی هایی که به میگرن منجر میشود، افسردگی، بی خوابی، ناباروری و دیابت نوع 2، این علائم پیام هایی از بدن شما میباشند. این مشکلات بسیار رایج هستند، اما اکتشافات اخیر به ما نشان میدهد که اصلاح پذیرند.
نتیجه گیری
این اطلاعات بسیار مهم است: ما این قدرت را داریم که سرعت شان را کاهش دهیم، آنها را التیام داده و فرآیندهای ناشی از جهش قند خون را معکوس کنیم. همیشه زمانی برای بهتر شدن وجود دارد. وقتی منحنی های قند خون خود را صاف میکنیم، میزان رادیکالهای آزاد موجود در بدن کاهش مییابد. سپس بدن ما به جای اینکه تحت فشار قرار بگیرد، دوباره میتواند آنها را کنترل کند. میتوکندری های ما بهتر کار کرده، تکثیر و بازسازی میشوند. راحت تر میتوانیم از خود در برابر بیماری ها دفاع کنیم. انرژی تازه ای پیدا میکنیم که فکر میکردیم ناپدید شده است. گلیکاسیون کند میشود، ما دیرتر از قبل پیر میشویم و این کاملا حس میشود. سطح انسولین کاهش مییابد – وزن کم میکنیم، تعادل هورمونی مان بازیابی میشود، گرسنگی شدید و خستگی کمتری داریم. در نهایت، التهاب، آرتروز و پسوریازیس در همه جای بدن کاهش مییابد. رگ های ما باز میشوند، دیابت عقب نشینی کرده، سرطان نیز میتواند پسرفت کند. البته، کد ژنتیکی ما بر استعداد ما برای بروز برخی بیماریها تأثیر میگذارد. اما با آزادی انتخاب های غذایی خود، قدرت فوق العاده ای را برای تحقق این احتمالات قائل هستیم – در مورد ایجاد شدن سرطان و شدت و نیز درمانش هم ممکن است.