راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی

فهرست مطالب

راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی

پرخوری عصبی یکی از مشکلات رایج تغذیه ای است که اغلب تحت تاثیر استرس، اضطراب، و هیجانات روحی شکل می گیرد. این رفتار، که می تواند به چاقی، مشکلات گوارشی و اختلالات روانی منجر شود، نیازمند شناسایی و مدیریت اصولی است. دکتر بیتا زاهدی، متخصص و کارشناس تغذیه از فرانسه، با بهره گیری از روش های علمی و نوین، تاکید ویژه ای بر درمان پرخوری عصبی از طریق رژیم غذایی متعادل و پایدار دارد. راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی، چه با مراجعه به دکتر بیتا زاهدی و دریافت مشاوره غذایی آنلاین درمان پذیر است.

این مشکل اغلب ریشه در عادات ناسالم غذایی و واکنش های هیجانی به استرس دارد. به همین دلیل دکتر زاهدی رویکردی جامع ارائه می دهد که شامل طراحی رژیم های متناسب با نیازهای فردی، تغییر سبک زندگی ومدیریت هیجانات از طریق تغذیه سالم است. به اعتقاد دکتر زاهدی، مصرف غذاهای مفید می تواند احساس سیری طولانی تری ایجاد کرده و از تمایل به خوردن بی رویه جلوگیری میکند.همچنین آموزش خودآگاهی نسبت به الگوهای غذایی و شناسایی عوامل محرک پرخوری، از دیگر بخش های مهم رویکرد درمانی دکتر بیتا زاهدی می باشد. این روش ها نه تنها به بهبودعادات غذایی کمک می کند بلکه به کاهش استرس و افزایش کنترل فرد بر احساساتش منجر می شود.با این روش ها دکتر بیتا زاهدی مسیر رسیدن به زندگی سالم تر و شاداب تر را برای افرادی که با پرخوری عصبی دسته و پنجه نرم می کنند ، هموار می کند.09120792957 

 

راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی
راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی

پرخوری عصبی چیست؟

پرخوری عصبی یا پرخوری عصبی یک اختلال خوردن است، یکی از شرایط سلامت روان که می تواند تهدید کننده زندگی باشد. علائم پرخوری عصبی شامل مصرف مقدار زیادی غذا در یک دوره کوتاه و به دنبال آن استفراغ خودساخته یا استفاده نادرست از ملین ها به دلیل ترس از افزایش وزن است. علاوه بر این، برخی از افراد مبتلا به پرخوری عصبی ممکن است بیش از حد ورزش کنند، سریع انجام دهند و با مصرف قرص های لاغری یا استفاده از داروهای اعتیاد آور سعی در کاهش وزن داشته باشند.

پرخوری عصبی در زنان بیشتر از مردان است. علائم پرخوری عصبی معمولاً در دوران نوجوانی ایجاد می شود، اما افراد در هر سنی می توانند تحت تأثیر این بیماری قرار گیرند. افراد با هر جنسیت، سن، نژاد یا نوع بدن ممکن است به پرخوری عصبی مبتلا شوند. علاوه بر این، افراد مبتلا به بولیمیا بر خلاف افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی که معمولاً وزن کمی دارند، معمولاً وزن بدن سالمی دارند. افراد مبتلا به بولیمیا با افراد مبتلا به پرخوری متفاوت هستند، زیرا آنها پس از خوردن مقدار زیادی غذا پاک می شوند در حالی که افرادی که پرخوری می خورند این کار را نمی کنند.

چنانچه شما نیز دچار این مشکل هستید می توانید با مراجعه به سایت دکتر بیتا زاهدی و دریافت رژیم غذایی آنلاین ، به پرخوری خود خاتمه دهید.09120792957 

چه چیزی باعث پرخوری عصبی می شود؟

اگرچه علت دقیق پرخوری عصبی ناشناخته باقی مانده است، محققان بر این باورند که ترکیبی از ژنتیک، سلامت فرهنگی، عاطفی و روانشناختی، سبک های فرزندپروری و ارزش های اجتماعی در ایجاد این بیماری نقش دارند. اگر بستگانی با سابقه پرخوری عصبی داشته باشید، خطر ابتلا به بولیمیا ممکن است افزایش یابد.

علاوه بر این، تأثیرات رسانه ها و فرهنگ عامه می تواند بر ادراک تصویر بدن و عزت نفس بیماران پرخوری عصبی تأثیر بگذارد. همچنین، بودناسترس و استرس در زندگی می تواند به پرخوری عصبی کمک کند.

 

راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی
راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی

پرخوری عصبی چه کسانی را تحت تاثیر قرار می دهد؟

پرخوری عصبی در افرادی که در بدو تولد به آنها زن اختصاص داده شده است، بیشتر از افرادی که در بدو تولد مرد هستند، مبتلا می شود. معمولاً در دوران نوجوانی یا اوایل بزرگسالی ایجاد می شود. اما می تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد. بین 1 تا 2 درصد از مردم در طول هر سال بولیمیا را تجربه می کنند. پرخوری عصبی می تواند در افراد با هر جنس، جنسیت، سن، نژاد، قومیت یا نوع بدن رخ دهد.

جدول تفاوت بین پرخوری عصبی، بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی

ویژگی‌ها پرخوری عصبی (Binge Eating Disorder) اختلال پرخوری (Bulimia Nervosa) بی‌اشتهایی عصبی (Anorexia Nervosa)
تعریف خوردن زیاد غذا بدون کنترل، بدون اقدام جبرانی خوردن زیاد غذا و سپس استفراغ یا مصرف ملین برای جلوگیری از افزایش وزن محدودیت شدید غذا و ترس از چاقی
حجم غذا مصرف زیاد غذا در مدت کوتاه مصرف زیاد غذا و سپس جبران آن مصرف بسیار کم غذا
کنترل بر خوردن احساس از دست دادن کنترل در هنگام خوردن احساس از دست دادن کنترل، اما با اقدام جبرانی (استفراغ، ملین) ترس شدید از خوردن و افزایش وزن
وزن بدن ممکن است وزن نرمال یا زیاد باشد وزن معمولاً نرمال یا کمی بیشتر از نرمال وزن بسیار پایین و کاهش شدید آن
تصویر بدنی نگرانی کم یا نداشتن مشکل با تصویر بدن نگرانی زیاد از چاقی و تصویر بدنی  

تصویر منفی از بدن و احساس چاقی حتی در وزن پایین

عواقب جسمی چاقی، دیابت، فشار خون بالا آسیب به دندان‌ها، مشکلات گوارشی، تعادل الکترولیت‌ها کمبود مواد مغذی، آسیب به اندام‌ها

راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی
راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی

علائم پرخوری عصبی چیست؟

علائم پرخوری عصبی عبارتند از:

  • وسواس داشتن به تصویر بدن یا وزن.
  • پرخوری و تلاش برای پاکسازی خصوصی.
  • رفلاکس اسید.
  • چشم های خون آلود
  • یبوست.
  • کم آبی بدن
  • افسردگی یااضطراب .
  • ورزش بیش از حد.
  • غش کردن.
  • ترس از افزایش وزن.
  • احساس شرم بعد از پرخوری.
  • دوره های قاعدگی نامنظم ( آمنوره ).
  • میاستنی گراویس .
  • جای زخم روی بند انگشتان شما (از استفراغ ناشی از خود).
  • استفاده مکرر از حمام بعد از غذا
  • فرسایش دندان.

چه عوارضی با پرخوری عصبی همراه است؟

تعدادی از عوارض می تواند از پرخوری عصبی ناشی شود، از جمله:

  • آریتمی .
  • زخم معده و روده
  • عدم تعادل الکترولیت
  • افزایش خطر خودکشی
  • ازوفاژیت.
  • نارسایی قلبی.
  • پوسیدگی دندان.
راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی
راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

به شما توصیه می شود در صورت بروز علائم پرخوری عصبی فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید زیرا این وضعیت در صورت عدم درمان می تواند به شدت بر سلامت شما تأثیر بگذارد. شما می توانید با مراجعه به دکتر بیتا زاهدی ، بهترین کارشناس تغذیه از فرانسه بگویید که علائم این بیماری را دارید. ایشان می تواند به شما کمک کند تا با دریافت رژیم غذایی مناسب خود و به صورت شخصی سازی شده به سلامت گوارش و سیستم عصبی خود برسید. 09120792957 

پرخوری عصبی چگونه تشخیص داده می شود؟

دکتر بیتا زاهدی، در روند درمان ممکن است با گرفتن سابقه پزشکی و بررسی علائم شما شروع به تشخیص پرخوری عصبی کند. ایشان در مورد موارد زیر سؤال می کند تا مشخص کند که آیا معیارهای بولیمیا را دارید یا خیر:

آیا پرخوری اپیزودیک برای شما پیش می آید؟

آیا در هنگام پرخوری احساس ناتوانی در کنترل غذا خوردن خود دارید؟

آیا درگیر هر نوع پاکسازی (استفراغ خودساخته یا استفاده نادرست از ملین ها) بوده اید؟

آیا در سه ماه گذشته پرخوری کردید؟

آیا سعی کرده اید با مصرف قرص های لاغری یا سایر داروها وزن کم کنید؟

آیا به خوردن و شکل بدن وسواس دارید؟

آیا اعضای خانواده شما علائم اختلال خوردن را داشته اند یا به آنها تشخیص داده شده است؟

علاوه بر پرسیدن سوالات بالا، دکتر زاهدی ممکن است آزمایش خون را تجویز کند. تست عملکرد کلیه ،الکتروکاردیوگرام یا آزمایش ادرار برای بررسی اثرات پرخوری عصبی بر سلامتی. و سپس با تشخیص کامل ، رژیم غذایی مناسب با این بیماری برای شما تجویز می شود.

 

راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی
راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی

پرخوری عصبی چگونه درمان می شود؟

بیماران مبتلا به بولیمیا ممکن است به یک تیم چند رشته ای متشکل از متخصصان تغذیه و روانپزشک ارجاع داده شوند. روش های مختلفی را می توان برای درمان پرخوری عصبی ترکیب کرد، از جمله:

روان درمانی : درمان شناختی رفتاری (CBT) می تواند به بیمار کمک کند تا نگرش سالمی نسبت به خودانگاره ایجاد کند، با پرخوری کنار بیاید و وزن بدنی سالمی داشته باشد.

مشاوره تغذیه : یک متخصص تغذیه یا مشاور به شما کمک می کند تا عادات غذایی سالم تری را یاد بگیرید.

دارو : مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) داروهای ضد افسردگی هستند که می‌توانند به کاهش علائم پرخوری عصبی کمک کنند.

CBT گروهی : این تکنیک زمانی که با رویکردهای دیگر استفاده می شود می تواند سودمند باشد. این شامل افراد مبتلا به پرخوری عصبی و خانواده‌هایشان می‌شود که داستان‌هایشان را ملاقات کرده و به اشتراک می‌گذارند.

چگونه می توانم از پرخوری عصبی جلوگیری کنم؟

با دریافت درمان افسردگی یا اضطراب می توان خطر پرخوری عصبی را به حداقل رساند. بعلاوه، بستگان، والدین یا معلمان می توانند به نوجوانان کمک کنند تا نگرش خود را با اطلاع دادن به آنها که بدن لاغر به تصویر کشیده شده توسط رسانه ها ایده آل نیست، بلکه ناسالم است، تغییر دهند.

درمان های خانگی

به خود انگیزه دهید تا به برنامه درمانی خود پایبند باشید و در مورد پرخوری عصبی بیاموزید.

تغذیه مناسب بدن خود را به صورت آنلاین از دکتر بیتا زاهدی دریافت کنید.

کمک اعضای خانواده یا دوستان خود را نادیده نگیرید.

در مورد وزن خود با خودتان مهربان باشید.

با ورزش محتاط باشید

 

راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی
راهکار جلوگیری از پرخوری عصبی

توصیه های مقابله ای برای والدین

اگر فرزند شما مبتلا به پرخوری عصبی است، ممکن است احساس کنید که مقصر آن هستید. با این حال، شیوه فرزندپروری تنها دلیل این بیماری نیست. بنابراین، به شما توصیه می‌شود به این نکته توجه کنید که چه کارهایی می‌توانید برای کمک به فرزندان خود در شرایط آنها انجام دهید.

خوردن منظم وعده های غذایی به عنوان یک خانواده می تواند به کاهش پرخوری کمک کند. می توانید مستقیماً از فرزندان خود بپرسید که چه کاری می توانید برای کمک به او انجام دهید. گوش دادن به احساسات فرزندتان بدون قضاوت نیز مهم است. علاوه بر این، گفتن نگرانی‌هایی که نسبت به فرزندتان دارید بدون سرزنش می‌تواند برای مقابله با این موقعیت مفید باشد.

جمع بندی:

پرخوری عصبی یک اختلال جدی خوردن است که می تواند بر سلامت شما هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی تأثیر بگذارد. اگر مشکوک به پرخوری عصبی هستید، توصیه می شود به دنبال کمک باشید و به دکتر بیتا زاهدی بهترین متخصص تغذیه از فرانسه مراجعه کنید. علائم می تواند با درمان و مشاوره پزشکی مناسب بهبود یابد. جهت دریافت مشاوره آنلاین و پکیج رژیم با ما تماس بگیرید.09120792957 

سوالات متداول

چرا افراد دچار پرخوری عصبی می‌شوند؟

عواملی مانند استرس، افسردگی، اضطراب، یا فشارهای اجتماعی می‌توانند منجر به پرخوری عصبی شوند.

آیا رژیم غذایی می‌تواند باعث پرخوری عصبی شود؟

بله، رژیم‌های غذایی سخت و محدودکننده ممکن است باعث گرسنگی شدید و در نتیجه پرخوری عصبی شوند.

چطور استرس را کاهش دهیم تا از پرخوری جلوگیری شود؟

استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، تنفس عمیق، یا یوگا برای مدیریت استرس.

آیا مشاوره می‌تواند کمک کند؟

بله، مشاوره روان‌شناختی مانند رفتار درمانی شناختی (CBT) می‌تواند به تغییر رفتارهای ناسالم کمک کند.

چطور باید با گناه پس از پرخوری عصبی کنار بیاییم؟

خودتان را ببخشید و از این اتفاق به عنوان فرصتی برای یادگیری و رشد استفاده کنید. تمرکز روی رفتارهای مثبت در آینده مهم است.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تیم پشتیبانی زاهدی دایت در سریع ترین زمان ممکن پاسخ سوالات شما را خواهند داد.

ارتباط سریع در تلگرام