کلیه بعضی از افراد سنگساز است که این تشکیل سنگ بستگی به نوع مواد غذایی مصرفی فرد دارد. پس نمیتوان برای انواع سنگ های کلیوی یک رژیم واحد در نظر گرفت.بعضی از افراد دچار این چالشند که برای سنگ کلیه چی بخوریم ؟یا مدام از پزشک میپرسند که رژیم غذایی سنگ کلیه و یا میوه های مفید برای دفع سنگ کلیه چیست؟ صبحانه مناسب برای سنگ کلیه چی بخوریم؟
در رژیم غذایی سنگ کلیه تاکید بر مصرف زیاد آب میشود زیرا به شما کمک میکند تا مطمئن شوید که مکرر ادرار میکنید تا از تجمع کلسیم یا اسید اوریک جلوگیری کنید. هیدراته نگه داشتن بدن، از رسوب مواد مختلف در کلیه ها جلوگیری میکند که بسیاری از این رسوبات به علت مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های مختلفی است که شخص در طول ر وز مصرف میکند. پزشک متخصص تغذیه دکتر بیتا زاهدی با مشاوره غذایی و نوشتن یک رژیم غذایی مناسب به بیمار کمک میکند که در جهت رفع سنگ کلیه رژیم مناسبی را دریافت نموده و در کنار رعایت تغذیهای مناسب به سلامت جسمانی کاملی برسد.
رژیم غذایی کاهش وزن و تناسب اندام اصولی، رژیم لاغری و رژیم غذایی سنگ کلیه از دیگر خدمات زاهدی دایت می باشد .جهت اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت زاهدی دایت و یا شماره های زیر مراجعه فرمایید. 09120792957
ما در این مقاله راجع به رژیم غذایی سنگ کلیه با شما بیشتر صحبت خواهیم کرد.
رژیم غذایی انواع سنگ کلیهها
سنگ کلیه بر اثر رسوبات مواد غذایی چون سدیم ، پروتئین حیوانی ، کلسیم و … ایجاد میشود که برای اینکه بتوانید از رژیم غذایی سنگ کلیه استفاده کنید نیاز است که ابتدا نوع سنگ کلیه خود را بشناسید .که این کار با آزمایشات مخصوصی قابل شناسایی میباشد .
انواع سنگ کلیه:
- سنگ های اگزالات کلسیم:محدودیت یا حذف اسفناج، بادام زمینی، شکلات، سیبزمینی، چغندر، ریواس
- سنگهای کلسیم فسفات: حذف سدیم در غذاهای فریز شده ، کنسرو شده فست فودها ، گوشت و انواع چاشنی ها
- سنگهای اسید اوریک: محدودیت و یا حذف غذاهایی چون تخممرغ، گوشت گاو، ماهی و صدف، محصولات لبنی پرچرب، نوشیدنیهای شیرین و جایگزینی این مواد غذایی با حبوبات (لوبیا، عدس، نخود)، سویا (شیر سویا، کره سویا)، آجیل (بادام زمینی، بادام هندی، گردو و پسته)، دانه آفتابگردان، میوه و سبزیجات
- سنگهای سیستین: در این نوع رژیم که جزو بهترین نوع رژیم غذایی سنگ کلیه محسوب میشود پزشک به بیمار خود چنانچه مشکلات اروئولوژی ندارد ، توصیه میکند که روزانه بین 8 تا 12 لیوان آب مصرف کنند .
مواد غذایی و نوشیدنیهای مناسب و نامناسب برای سنگ کلیه
نکاتی که در رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه باید رعایت شود از قبیل زیر است:
- افزایش مصرف آب: نوشیدن آب کافی به رقیق شدن ادرار کمک کرده و از تشکیل سنگ جلوگیری میکند. هدف نوشیدن حداقل ۲ تا ۳ لیتر آب در روز است.
- کاهش نمک: مصرف زیاد نمک میتواند باعث افزایش کلسیم در ادرار و در نتیجه تشکیل سنگ شود. سعی کنید از مصرف غذاهای شور و فرآوریشده پرهیز کنید.
- کاهش پروتئینهای حیوانی: مصرف زیاد گوشت قرمز، مرغ و ماهی میتواند خطر تشکیل سنگ را افزایش دهد. سعی کنید به میزان مصرف این پروتئینها توجه کنید.
- افزایش میوهها و سبزیجات: مصرف میوهها و سبزیجات به کاهش خطر تشکیل سنگ کمک میکند. مرکبات مانند لیمو و پرتقال به ویژه مفید هستند.
- کاهش مصرف کلسیم: در افرادی که سنگ کلیه کلسیمی دارند، محدود کردن مصرف کلسیم ممکن است مفید باشد. اما از مکملهای کلسیم بدون مشورت پزشک خودداری کنید.
- اجتناب از شکر و شیرینکنندههای مصنوعی: این مواد میتوانند خطر تشکیل سنگ را افزایش دهند.
- مراقبت از اگزالات: در صورت داشتن سنگهای اگزالات کلسیم، محدود کردن مواد غذایی غنی از اگزالات مانند چای، چغندر، بادام و اسفناج ممکن است کمککننده باشد.
بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا رژیم غذایی مناسبتری بر اساس نوع سنگ کلیهتان تهیه کنید.
جمع بندی:
سنگ کلیه به دلیل جمع شدن مواد شیمیایی همچون کلسیم، اگزالات، فسفر و اسید اوریک در مجاری ادراری تشکیل میشود که با رعایت رژیم غذایی سنگ کلیه تا حد زیادی قابل کنترل است. بعضی از بیماران به دلیل داشتن سنگ کلیه کلسیمی گمان میکنند که میبایست در کل دور مصرف کلسیم را خط بکشند اما نباید به خودشان چنین ظلمی کنند. چون استخوانها نیاز به کلسیم دارند. این بیماران فقط کافیست که سدیم را در بدن پایین بیاورند و کلسیم را کنترل کنند. پزشک متخصص کارشناس تغذیه زاهدی دایت با ارایه بهترین رژیم غذایی سنگ کلیه توانسته است که رضایت مراجعین خودرا جلب کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت زاهدی دایت و یا با شماره های زیر تماس حاصل نمایید. 09120792957
سوالات متداول:
آیا ورزش میتواند در دفع سنگ کلیه کمککننده باشد؟
بله، ورزش منظم به حفظ وزن سالم و کاهش خطر تشکیل سنگ کمک میکند.
آیا میتوانم از شکر و شیرینکنندههای مصنوعی استفاده کنم؟
بهتر است مصرف شکر و شیرینکنندههای مصنوعی را محدود کنید، زیرا این مواد میتوانند خطر تشکیل سنگ را افزایش دهند.
کدام مواد غذایی باید محدود شوند؟
محدود کردن نمک، پروتئینهای حیوانی، کلسیم (در صورت سنگ کلسیمی) و غذاهای غنی از اگزالات (مانند چای، چغندر و اسفناج) میتواند مفید باشد.