قند خون یک عامل بسیار مهمی در بدن احساس گرسنگی و اضافه وزن و مقاومت به انسولین می باشد از این رو برای جلوگیری از اثرات قند خون بالا و پایین بر سلامت بدن می بایست منحنی قند خون خود را هموار کنید که هم می توانید با تحقیق در غذایی که می خورید این موضوع را رعایت کنید و هم می توانید از مشاور تغذیه خوب کمک بگیرید در ادامه مشکلاتی که جهش های قند خون ایجاد می کند را بیان می کنیم…
اثرات کوتاه مدت جهش های قند خون در سلامت بدن:
1.احساس گرسنگی مداوم
برای شروع، بسیاری از ما بلافاصله پس از خوردن غذا دوباره احساس گرسنگی میکنیم و این به قند خون مربوط میشود. اگر دو غذا را با تعداد کالری برابر در نظر بگیرید، با غذایی که باعث افزایش کمتر قند خون میشود مدت بیشتری احساس سیری خواهید کرد. فقط کالری برای سیر ماندن مهم نیست.
به علاوه، گرسنه بودن مداوم از علائم سطح بالای انسولین است. هنگامیکه بدن ما با انسولین انباشته شده در طی سال ها جهش قند خون پر میشود، هورمون های ما مختل میشوند. لپتین، هورمونی که به ما میگوید سیر هستیم و دیگر نمیتوانیم غذا بخوریم، مسدود شده و گرلین، هورمونی که به ما میگوید گرسنه هستیم و باید غذا بخوریم، کار را به دست میگیرد . مهم نیست چقدر چربی و انرژی داریم، بدن ما به ما میگوید که به مقدار بیشتری غذا نیاز دارد. پس غذا میخوریم.
خوردن باعث جهش قند خون جدید میشود، انسولین برای ذخیره قند خون اضافی به عنوان چربی هجوم میآورد، که اثر آن افزایش عملکرد گرلین است. هر چه بیشتر وزن اضافه کنیم گرسنه تر میشویم. این یک چرخه وحشتناک و به همان اندازه ناعادلانه و مخرب است.
مشاوره با متخصص تغذیه
راه حل این نیست که کمتر غذا بخوریم، بلکه کاهش سطح انسولین با صاف کردن منحنی قند خون است – که اغلب به معنای خوردن بیشتر است. شما می توانید با مراجعه به یک کارشناس تغذیه عادات بد غذایی خود را کنترل کنید که هم به تناسب اندام و سلامتی بیشتر دست یابید برای دریافت مشاوره غذایی انلاین با خانم بیتا زاهدی و دریافت رژیم غذایی مناسب با این شماره ارتباط بگیرید: 09120792957
2.گرسنگی های شدید مابین وعده های غذایی
کاهش سطح قند خون، حتی 20 میلی گرم در دسی لیتر، که مقدار ناچیزی است و کمتر از افت 30 میلی گرم در دسی لیتر است که پس از جهش قند خون اتفاق میافتد، ما را به خوردن غذاهای پرکالری وادار میکند.
مشکل این است که قند خون ما همیشه بالا میرود و سپس کاهش مییابد. حتی پس از یک جهش ناگهانی به شدت کاهش مییابد. هرچه جهش بیشتر باشد، سقوط یا افت قند خون شدیدتر خواهد بود. این نشانه خوبی است زیرا ثابت میکند که انسولین کار خود را درست انجام میدهد و قند خون اضافی را در واحدهای ذخیره سازی مختلف انبار میکند. اما این بدان معناست که ما ولع یک بیسکوئیت یا همبرگر یا هر دو را خواهیم داشت. راه حل این است که منحنی قند خونمان را هموار کنیم تا دفعات ولع و گرسنگی هایمان را محدود کنیم.
3.خستگی مزمن
هنگامیکه ما یک غذای شیرین میخوریم، بر این باوریم که به بدن برای ساختن مقدار زیادی انرژی کمک میکند، مطابق با آنچه که با هیاهوی فراوان از شرکت های تبلیغاتی در مغز ما کوبیده شده است. این توهم دریافت انرژی در واقع تنها تصوری است که از هجوم دوپامین به مغز ما ایجاد میشود. دوپامین باعث ایجاد احساس لذت میشود. با این حال، با هر جهش قند خون، عملکرد بهینه میتوکندری خود را برای مدت طولانی به خطر میاندازیم. رژیم غذایی که باعث میشود سطح قند خون ما مانند یویو بالا و پایین برود، منجر به حملات خستگی میشود که به لطف رژیمیکه منحنی سطح قند خون را صاف میکند، میتوان از آن جلوگیری کرد.
4.خواب آشفته
بیدار شدن ناگهانی در نیمه شب با ضربان قلب یکی از علائم رایج اختلال در تنظیم قند خون است. این حالت اغلب از کاهش سطح قند خون در نیمه شب ناشی میشود. به خواب رفتن با سطوح قند خون بالا، یا درست پس از یک جهش، همچنین یکی از دلایل بی خوابی در زنان یائسه و آپنه خواب در بخشی از مردان است. برای اینکه شانس یک خواب راحت را بالا ببریم، بیایید منحنی های قند خون خود را صاف کنیم.
5.سرماخوردگی و عوارض کووید-19
پس از افزایش قند خون، سیستم ایمنی بدن ما به طور موقت دچار اختلال میشود. قند خون بالای مزمن، آسیب پذیری ما را در برابر عفونت چند برابر میکند. این امر به ویژه در مورد کووید-19 صادق است. سلامت متابولیک خوب (یا به عبارت دیگر عملکرد خوب میتوکندری شما) یکی از عوامل اصلی بقای ما در مواجهه با عفونت کرونا ویروس است. نشان داده شده است که افراد مبتلا به قند خون بالا نسبت به افرادی که قند خون طبیعی دارند، راحتتر آلوده شده و بیشتر از عوارض آن رنج میبرند و دو برابر بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.
6.مشکل در مدیریت دیابت بارداری
در تمام زنان، سطح انسولین در دوران بارداری افزایش مییابد. زیرا این هورمون مسئول رشد هورمون کودک و آماده سازی بافت سینه برای شیردهی است.
متأسفانه، این انسولین اضافی گاهی اوقات باعث ایجاد مقاومت به انسولین میشود. در این صورت بدن زن باردار دیگر مانند قبل به انسولین پاسخ نمیدهد. مقدار آن بدون تسهیل در ذخیره سازی قند خون اضافی در هر سه «واحد ذخیره سازی» افزایش مییابد. در نتیجه قند خون نیز افزایش مییابد. این اختلال دیابت بارداری نامیده میشود. بیماری که میتواند برای مادران ترسناک باشد، به خصوص که این نوع دیابت با نزدیک شدن به زایمان بدتر میشود.
در مورد دیابت بارداری، صاف کردن منحنی قند خون میتواند به یک استراتژی اولیه برای مادران باردار تبدیل شود که به لطف آن، میتوانند نیاز به دارو را کاهش دهند، خطر اضافه وزن نوزاد در هنگام تولد را محدود کنند (وزن «طبیعی» هنگام تولد یک فاکتور پیش بینی سلامت کودک است). میتوان زایمان را تسهیل کرد و خطر سزارین را کاهش داد. در نهایت به زنان اجازه میدهد تا وزن خود را در دوران بارداری کاهش دهند.
اگر قند بارداری دارید می توانید با مشاور تغذیه خانم بیتا زاهدی یک برنامه غذایی سالم برای مادر و کودک داشته باشید تا منحنی قند خون خود را هموار کنید.
7.گرگرفتگی و تعریق شبانه
در دوران پیش و پس از یائسگی، تولید هورمونها در حالت آزاد است، که باعث تغییراتی میشود که زنان میتوانند مانند زلزله آن را تجربه کنند: همه چیز زیر و رو شده و علائمیچون کاهش میل جنسی، تعریق شبانه، بیخوابی، گر گرفتگی و موارد دیگری پیش میآیند.
مطالعات نشان میدهد که گرگرفتگی و تعریق شبانه و علائم رایج یائسگی، در زنانی که سطح قند خون و انسولین بالایی دارند، بیشتر دیده میشود . اما یک تحقیق در سال 2020 توسط دانشگاه کلمبیا در ایالات متحده نشان داد که بین صاف کردن منحنی های قند خون و کاهش علائم یائسگی ارتباط وجود دارد.
8.میگرن
میگرن یک بیماری بسیار ناتوان کننده است. تحقیقات در مورد این موضوع نسبتاً جدید است، اما دادهها نشان میدهد که زنانی که مقاومت به انسولین دارند دو برابر بیشتر از سایرین از میگرن معمولی رنج میبرند.
هنگامیکه سطح انسولین افراد مستعد میگرن کاهش مییابد، به نظر میرسد که وضعیت بهبود مییابد: پس از دریافت درمانی که سطح انسولین را در بدن کاهش میدهد، بیش از نیمی از یک گروه سی و دو نفره شاهد کاهش میگرن بودند.
9.اختلالات حافظه و عملکرد شناختی
اگر میخواهید در امتحان شرکت کنید یا یک برنامه و سخنرانی ای دارید، به آنچه قبل از آن میخورید توجه کنید. وقتی نیاز به سوخت گیری داریم، انتخاب یک غذای شیرین وسوسه انگیز است. با این حال، این انتخاب میتواند بر توانایی های فکری ما تأثیر بگذارد. افزایش قند خون روی حافظه و عملکردهای شناختی تأثیر میگذارد. بدترین حالت زمانی است که بعد از یک شب ناشتا، هنگام صبحانه بیش از حد قند مصرف کنید.
10.مشکل در مدیریت دیابت نوع 1
دیابت نوع 1 یک بیماری خودایمنی است که توانایی ما را برای تولید انسولین از بین میبرد. سلولهای لوزالمعده یا پانکراس که مسئول ترشح آن هستند کار نمیکنند.
در مورد دیابت نوع 1، در هر جهش قند خون، به دلیل کمبود انسولین، بدن قادر به ذخیره قند اضافی در سه واحد ذخیره سازی معمول نیست. بنابراین نیاز به جبران آن با تزریق انسولین است. به طور روزانه، مدیریت فراز و فرودهای بزرگ قند خون یک کار استرس زا است. صاف کردن منحنی های قند خون، کاهش این استرس را ممکن میسازد.