تاکنون هیچ رژیم غذایی استانداردی برای سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) به ثبت نهایی نرسیده است. اما برخی استراتژی ها با فنِ خوردن و نخوردن به نامِ رژیم غذایی ضد التهابی ممکن است به مدیریت برخی علائم تخمدان پلی کیستیک کمک کند. رژیم غذایی برای تنبلی تخمدان برای زنان و دختران 15 تا 44 ساله که با عدم تعادل هورمونی و اختلال متابولیک در بدن روبرو هستند، کمک می کند که فرد تا حد زیادی به سلامت و تعادل هورمون های بدنش رسیده و بتواند از پس مشکلات سندروم تخمدان پلی کیستیکش بربیاید.
یکی از شایعترین اختلالات هورمونی در زنان، سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) است ، که روی عملکرد قسمت هایی از بدن مانند عملکرد تخمدان ها ، تنظیم قاعدگی ، باروری و سلامت عمومی بانوان تاثیر گذار است . PCOS شامل عدم تعادل هورمونی و اختلال متابولیک است. 5 تا 10 درصد منبع مورد اعتماد زنان 15 تا 44 ساله را تحت تأثیر قرار می دهد این بیماری با علائمی نظیر افزایش سطح هورمون آندروژن (هورمونهای مردانه) که میتواند منجر به مشکلاتی مانند آکنه، افزایش موهای زائد، و ریزش مو شود همراه است. علاوه بر این، زنان مبتلا به PCOS ممکن است با مشکلاتی همچون افزایش وزن، مقاومت به انسولین، و اختلالات متابولیک مواجه شوند
تیم زاهدی دایت با ارائه پکیج رژیم غذایی برای تنبلی تخمدان در دختران و بانوان بنابر نیاز شخص و مطابق با سفره خانواده، به صورت کاملا شخصی سازی شده، کمک به سلامت و رفع بیماری هایی این گونه می نماید. شما می توانید جهت دریافت رژیم تنبلی تخمدان و یا پکیج های رژِیم مختلف به سایت زاهدی دایت مراجعه و یا با شماره های زیر جهت دریافت مشاوره غذایی آنلاین تماس بگیرید. 09120792957
تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)
تنبلی تخمدان یا PCOS یکی از بیماری های شایع در زنان است که مربوط به اختلالات هورمونی میشود و میتواند اکثر فعالیت های اعضای بدن را تحت تاثیر خود قرار دهد . و سلامت بانوان را به خطر می اندازد . به طور مثال این بیماری میتواند مشکلاتی از قبیل عملکرد نادرست تخمدان ها ، به هم ریختگی هورمون های زنانه ، عدم تنظیم دوران قاعدگی ، اختلال در تخمدان ها و حتی تاخیر در باروری شود .گاهی میتواند سلامت عمومی بانوان را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد .تخمدان ها که مسئول تولید هورمون هایی چون استروژن، پروژسترون و آندروژن یا همان هورمون های مردانه هستند با وجود این سندروم دچار اختلال می شوند.
علائم اصلی PCOS
علائم این بیماری میتوانند از یک زن به زن دیگر متفاوت باشند و در برخی موارد ممکن است هیچ علامتی وجود نداشته باشد. مهمترین علائم عبارتند از: ناهنجاریهای قاعدگی، مشکلات باروری، افزایش سطح هورمونهای مردانه (آندروژن)، رشد موهای زائد، آکنه، ریزش مو، افزایش وزن یا چاقی، مشکلات پوستی، حساسیت به انسولین و دیابت و افزایش خطر بیماریهای قلبی و عروقی.
تشخیص PCOS
- کیست یا رشد تخمدان که ممکن است در تصویر برداری اولتراسوند دیده شوند.
- کاهش یا عدم قاعدگی که به قاعدگی های نامنظم نیز مشهور است.
- افزایش هورمون های آندروژن یا همان هورمون های مردانه در بدن.
سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند منجر به سایر چالش های سلامتی جدی مانند دیابت، مشکلات قلبی عروقی، افسردگی و خطر بالای سرطان آندومتر شود.
برخی از تحقیقات منبع معتبر پیشنهاد کردهاند که انتخابهای غذایی خاص میتواند به کاهش تأثیر PCOS کمک کند. در این مقاله، در مورد غذاهایی که باید در زمان ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بخورید و یا از آن اجتناب کنید، بیشتر صحبت خواهیم کرد. برای تشخیص، لازم است که حداقل دو مورد از این سه مورد بالا در بدن شخص وجود داشته باشد.
اختلالات ناشی از وجود تنبلی تخمدان در بدن
مقاومت به انسولین، تغییرات در عملکرد متابولیک و هورمونی، سطوح بالای چربی بدن
و همچنین مشکلات ایجاد هورمون های آزاد کننده گنادوتروپین، که برای تولید مثل ضروری هستند. این عوامل همه به هم مرتبط می باشند. رژیم غذایی می تواند عاملی برای شکستن این چرخه و کاهش تأثیر PCOS باشد. همچنین می تواند به کاهش خطر عوارضی مانند دیابت و سرطان کمک کند.
برخی از راههایی که رژیم غذایی ممکن است به افراد مبتلا به PCOS در مدیریت کمک کنند، وزن بدن ، تولید و مقاومت انسولین، سطح قند خون و استرس اکسیداتیو است که خطر التهاب و سرطان را افزایش می دهد.
بیش از نیمی از منابع معتبر افراد مبتلا به PCOS قبل از 40 سالگی به دیابت یا پیش دیابت مبتلا می شوند. دیابت از نحوه پردازش انسولین توسط بدن ناشی می شود. اتخاذ تدابیر غذایی برای پیشگیری از دیابت می تواند گام مهمی برای زندگی خوب با PCOS باشد.
رژیم غذایی برای تنبلی تخمدان
رژیم غذایی برای تنبلی تخمدان (PCOS) باید به گونهای طراحی شود که به تنظیم هورمونها، کاهش سطح انسولین، و بهبود سلامت عمومی کمک کند. در ادامه مواد غذایی اصلی که باید در رژیم غذایی برای PCOS گنجانده شود آورده شده است: کربوهیدراتهای پیچیده و فیبردار مانند غلات کامل ، سبزیجات ومیوه ها، پروتئین های سالم مانند پروتئین های حیوانی کم چرب، پروتئین های گیاهی و ماهی های چرب، چربی های سالم مانند چربی های غیر اشباع، آجیل و دانه ها، غذاهای ضد التهابی مانند ادویه ها و چای سبز، لبنیات کم چرب یا بدون لاکتوز مانند لبنیات فاقد قند افزوده، مصرف آب، محدود کردن مصرف قند و کربوهیدراتهای ساده مانند غذاهای با شاخص گلیسمی بالا
درمان و مدیریت PCOS
درمان های مختلفی برای کنترل علائم تنبلی تخمدان و بهبود شرایط وجود دارند که بسیار کمک کننده هستند. درمان ها به شرایط و وضعیت بیمار کمک شایانی می کنند. درمان هایی از قبیل: داروهای تنظیم کننده قاعدگی، داروهای ضدانروژن، داروهای باروری، کنترل وزن، تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی، استفاده از مکمل ها و درمان های زیبایی برای کاهش موهای زائد و آکنه، درمان های لیزر، الکترولیز یا داروهای موضعی .
جمع بندی:
تنبلی تخمدان یا PCOS یک نوع بیماری در اختلال هورمون های بدن است که میتواند بر سلامت جسمی و روحی زنان تاثیر گذار باشد بسیاری از علائم این بیماری قابل کنترل هستند به شرط آنکه تشخیص زودهنگام از سمت پزشک حاصل شود و در درمان این اختلال و بیماری مدیریت مناسبی شکل بگیرد. مهمترین نکته این است که زنان مبتلا به PCOS باید تحت نظر پزشک متخصص قرار گیرند تا با رعایت تغییرات سبک زندگی و مصرف داروهای مناسب، علائم خود را کاهش دهند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. تیم زاهدی دایت با ارائه رژیم های مختلفی چون رژِیم کودکان و نوجوانان، رژِیم مادران باردار، رژیم ورزشکاران و همچنین ارائه مشاوره تغذیه برای تمامی اعضای خانواده و ورزشکاران در خدمت سلامت هموطنانمان می باشد. جهت دریافت خدمات می توانید به سایت مراجعه و یا با شماره های زیر تماس حاصل نمایید .
سوالات متداول:
آیا رژیم غذایی میتواند به درمان تنبلی تخمدان کمک کند؟
بله، رژیم غذایی مناسب میتواند به تنظیم هورمونها و کاهش علائم کمک کند.
چه غذاهایی باید در رژیم غذایی برای PCOS مصرف کرد؟
غذاهای غنی از فیبر، پروتئین، چربیهای سالم، و کربوهیدراتهای پیچیده مانند سبزیجات، میوهها، ماهی، آجیل و دانهها مفید هستند.
آیا مصرف لبنیات برای افراد مبتلا به PCOS مفید است؟
مصرف لبنیات میتواند در بعضی افراد مشکلساز باشد، اما در افراد دیگر مفید است. بهتر است از انواع کم چرب و طبیعی استفاده شود.
چقدر باید پروتئین مصرف کرد؟
توصیه میشود که پروتئین در هر وعده غذایی حضور داشته باشد. منابع خوب شامل گوشت کمچرب، مرغ، ماهی، تخممرغ و حبوبات هستند.