به دنبال کاهش وزن هستید اما احساس گرسنگی همیشه مانع شما می شود؟ نگران نباش این فقط برای شما اتفاق نمی افتند و بسیاری درگیر این ضعف غذایی هستند. خبر خوب این است که راه های سالم و موثر زیادی برای سرکوب اشتهای شما برای کاهش وزن بدون استفاده از اقدامات شدید و رژیم های سخت وجود دارد. از تغییرات ساده در سبک زندگی گرفته تا انتخاب های غذایی هوشمند، ما با 10 استراتژی اثبات شده به شما کمک می کنیم تا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید و در مسیر کاهش وزن خود بمانید.
قبل از شروع مقاله اگر اضافه وزن زیادی دارید خوب است که قبل آن از یک مشاوره تغذیه داشته باشید و در نهایت از طریق سایت با کارشناس تغذیه خانم بیتا زاهدی دارای مدرک تخصصی از فرانسه جهت دریافت رژیم غذایی اصولی و قطعی ارتباط بگیرید. 09120792957
10 روش طبیعی برای کنترل وزن و اشتها
1.پروتئین بیشتری بخورید.
خوردن پروتئین بیشتر می تواند مانعی در برابر گرسنگی باشد. تحقیقات نشان میدهد که پروتئین به شما کمک میکند احساس سیری و رضایت کنید، بنابراین احتمال اینکه بعداً چیزهای ناسالم بخورید، کمتر است. همچنین هورمون های گرسنگی شما را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث می شود که در کل کمتر احساس گرسنگی کنید. به علاوه، پروتئین انرژی بیشتری برای هضم بدن شما می گیرد، بنابراین فقط با خوردن آن، چند کالری اضافی می سوزانید. این مانند تقویت کمی کالری سوزی بدن شما است!
2.فیبر بیشتری بخورید.
فیبر به وعده های غذایی شما حجم می دهد و باعث می شود احساس سیری و رضایت کنید. معده خود را مانند یک بادکنک بزرگ تصور کنید – وقتی فیبر می خورید، مانند پر کردن آن با هوا است و باعث می شود آن را منبسط کرده و به مغز شما سیگنال دهد که سیر شده اید. این بدان معناست که شما کمتر بین وعده های غذایی میان وعده میل کنید. فیبر همچنین روند هضم را کند می کند و شما را برای مدت طولانی تری احساس سیری می کند.
3.چربی های سالم را بگنجانید.
همه چربی ها بد نیستند! در واقع، چربی های سالم برای یک رژیم غذایی همه جانبه مغذی بسیار مهم هستند، به خصوص زمانی که به دنبال لاغری هستید.
وقتی چربی هایی مانند آووکادو، آجیل و روغن زیتون می خورید، بدن شما در مقایسه با کربوهیدرات ها یا پروتئین ها زمان بیشتری برای هضم آنها نیاز دارد. این هضم آهسته به این معنی است که چربی ها مدت بیشتری در معده شما می مانند و سیگنال هایی به مغز شما ارسال می کنند که سیر هستید. علاوه بر این، چربی ها به وعده های غذایی شما طعم می بخشند و آنها را رضایت بخش تر و لذت بخش تر می کنند.
4.آب کافی بنویشید .
نوشیدن آب کافی کمک میکند تا دردهای مزاحم گرسنگی را مهار کنید و حتی میتواند باعث شود برای مدت طولانیتری احساس سیری کنید. در واقع، طبق یک مطالعه در سال 2014 که در مجله علوم طبیعی، زیستشناسی و پزشکی منتشر شد ، افرادی که قبل از غذا آب بیشتری مینوشیدند، طی یک بازه زمانی هشت هفتهای کاهش اشتها و کاهش وزن بیشتری را تجربه کردند.
گاهی اوقات، زمانی که فکر میکنید گرسنه هستید، ممکن است بدنتان واقعاً تشنه باشد، بنابراین نوشیدن آب میتواند به شما کمک کند تا بفهمید که آیا معدهتان واقعاً غر میزند یا فقط کمی خشک شده است.
-
استرستان را مدیریت کنید.
هنگامی که بدن شما در حالت استرس بالا قرار دارد، می تواند سیگنال های گرسنگی شما را مختل کند . مثل این است که بدن شما آنقدر روی مقابله با استرس متمرکز است که احساس گرسنگی را فراموش می کند. علاوه بر این، استرس میتواند باعث میل به غذاهای نه چندان سالم شود و پرخوری شود. وقتی آرام هستید، بدن شما میتواند روی کنترل سیگنالهای گرسنگی تمرکز کند، بنابراین بیشتر احتمال دارد که زمانی که واقعاً گرسنه هستید غذا بخورید، نه فقط استرس.
-
به اندازه کافی خوابیدن.
زمانی که به خوبی استراحت می کنید، هورمون های بدن شما با سطح گرلین (هورمون گرسنگی) و لپتین (هورمون سیری) هماهنگ هستند . گرلین را به عنوان گرملینی در نظر بگیرید که باعث می شود هوس تنقلات بخصوص در اواخر شب کنید. وقتی کم خواب هستید، گرلین بیش از حد مصرف میکند و باعث میشود احساس گرسنگی بیشتری داشته باشید و به احتمال زیاد به سراغ آن کیسه چیپس بروید. از سوی دیگر، لپتین، هورمونی که به مغز شما میگوید سیر هستید، هنگام کمخوابی چرت میزند و حتی بعد از غذا خوردن احساس نارضایتی به شما دست میدهد.
-
فعالیت ورزشی کنید.
هنگامی که شما حرکت می کنید و ورزش می کنید، بدن شما مواد شیمیایی شادی به نام اندورفین ترشح می کند که می تواند به مهار آن دردهای گرسنگی مزاحم کمک کند. بعلاوه، فعال ماندن می تواند متابولیسم شما را افزایش دهد، که مانند این است که موتور بدن خود را برای سوزاندن کالری بیشتر حتی زمانی که در حال استراحت هستید بالا ببرید. و نکته مهم اینجاست: وقتی از تمام آن تمرینات احساس خوبی دارید، کمتر احتمال دارد که به خاطر کسالت یا استرس بیخبر نوش جان کنید.
-
مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین را محدود کنید.
وقتی غذاهای شیرین میل می کنید، سطح قند خون شما افزایش می یابد و انرژی زیادی به شما می دهد، اما مدت زیادی دوام نمی آورد. بلافاصله پس از آن، سطح قند خون شما کاهش مییابد و باعث میشود که احساس خستگی کنید و برای بازگرداندن آن انرژی بیشتر هوس کنید.
با کاهش مصرف مواد قندی، می توانید از این بالا و پایین ها جلوگیری کنید. بنابراین، وقتی آن میان وعدههای شیرین را با گزینههای سالمتر جایگزین میکنید، احتمال بیشتری دارد که مدت بیشتری سیر بمانید و از آن گرسنگیهای مزاحم اجتناب کنید.
-
خوردن آگاهانه را تمرین کنید.
هنگامی که شما آگاهانه غذا می خورید، سیگنال های بدن خود را تنظیم می کنید. به جای اینکه بدون فکر کردن غذا بخورید، هر لقمه را میل می کنید، به طعم ها، بافت ها و احساس بدن خود توجه می کنید. این مهارت به شما کمک می کند تشخیص دهید که چه زمانی سیر هستید، بنابراین کمتر احتمال دارد که پرخوری کنید. غذا خوردن آگاهانه مانند داشتن یک سلاح در برابر خوردن بی فکر است که به شما کمک می کند با غذای کمتر احساس سیری و رضایت بیشتری داشته باشید.
-
وعده های غذایی منظم بخورید.
وعده های غذایی منظم به تثبیت سطح قند خون کمک می کند، انرژی را ثابت نگه می دارد و از افت ناگهانی که باعث می شود شما هوس خوردن شیرینی ها کنید جلوگیری می کند. به علاوه، زمانی که وعدههای غذایی با تعادل خوبی از مواد مغذی میخورید، بدن شما احساس تغذیه و سیری میکند و میل به پرخوری را کاهش میدهد.
کلام آخر
همچنین شما می توانید برای اطلاعات بیشتر از تاثیر مواد غذایی که می خورید و میزان قند خون در سلامت و وزن ، کتاب انقلاب در تغذیه به ترجمه خانم بیتا زاهدی را مطالعه نمایید.